My Escrow Partners Logo White Telephone Email My Escrow Partners Log In
My Escrow Partners Logo Gray My Escrow Partners Text
Site-ul www.myEscrowPartners.com si logo-ul "E" sunt proprietatea Eastern European Escrow Services S.r.l
       Tot ce trebuie sa stiti despre contul escrow

       Contul escrow este un instrument utilizat frecvent in tranzactiile dintre parti, mai ales cand este vorba de sume mari de bani, insa beneficiile acestuia sunt la fel de importante pentru orice schimb comercial si in cazul oricarei tranzactii, indiferent de valoare.

In termeni cat mai simplii, un cont escrow este o garantie in cadrul unui contract intre doua parti, agentul escrow actionand ca un arbitru, pana cand una dintre parti va indeplini una sau mai multe conditii, astfel incat sa ii fie virati banii. Conform definitiilor , contul escrow este un depozit colateral constituit, in lei sau in valuta, avand ca destinatie depozitarea/ pastrarea unor sume de bani la o parte neutra si de incredere pana la incheierea unui contract, livrarea unor marfuri sau indeplinirea unor conditii specificate intr-un angajament scris incheiat intre doua sau mai multe parti, ca garantie a utilizarii sumelor strict pentru destinatia stabilita si/sau ca masura asiguratorie a realizarii obiectivelor stipulate in respectivul angajament scris.
Astfel, doar dupa indeplinirea conditiilor, agentul escrow va transfera banii catre partea contractanta.

         Avantajele contului escrow,

     Principalul avantaj al acestui serviciu tine de asigurarea climatului de incredere intre partile care realizeaza tranzactia, agentul escrow fiind garantul utilizarii sumelor exclusiv pentru destinatia stabilita in angajamentul scris. In contul escrow pot fi depuse sume de bani, titluri de valoare (actiuni, obligatiuni) sau alte tipuri de active.
Agentul escrow ofera, de asemenea, in anumite situatii si o dobanda la vedere pentru sumele depuse in cont, dobanda urmand sa fie virata cumparatorului (deponentul). 

       Procedura,

1.  Vanzatorul si Cumparatorul stabilesc termenii unei tranzactii semnand un contract de baza.
2. Vanzatorul si Cumparatorul contacteaza Agentul Escrow pentru semnarea  tri-partida a contractului escrow. ( semnarea tri-partida este optionala - in majoritatea cazurilor,  vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului conditiile Agentului Escrow, iar cumparatorul , in semn de buna credinta, semneaza/ofera acordul pentru folosirea  Agentului Escrow nominalizat )   
3.  Cumparatorul plateste valoarea bunurilor/serviciilor in contul escrow special creat pentru contractul in cauza.
4.  Agentul Escrow verifica receptionarea fondurilor si confirma partilor faptul ca fondurile in cauza au fost securizate.
5.  Vanzatorul trimite produsele catre Cumparator.
6.  Cumparatorul aproba sau dezaproba conformitatea contractuala a produselor din contractul de baza.
7.a  Daca produsele sunt conforme contractului de baza, Agentul Escrow elibereaza fondurile catre Vanzator.
7.b  Daca produsele nu sunt conforme contractului de baza Agentul Escrow trimite fondurile inapoi catre Cumparator.

       Aplicabilitate,

Cel mai des conturile escrow sunt folosite in contracte ce fac referire la: 

Tranzactionarea marfurilor si serviciilor de uz general;

Vanzarea - Cumpararea de Proprietati Imobiliare ce au situtia juridica incerta;

Tranzactionarea CryptoMonedelor - acestea se transfera din wallet in wallet dar in fiecare tranzactie specifica  o parte trebuie sa acorde increderea celeilalte parti , lipsa increderii  fiind unul dintre cele mai puternice argumente ce duc la blocarea anumitor tranzactii. 

Rezervari -  rezervarea unui autoturism sau a altui bun imobil / mobil - in cazurile in care vedeti in mediul on-line un bun dorit dar nu puteti ajunge in localitatea in care acesta se afla, sau ajungeti la intelegere cu vanzatorul bunului pentru a va rezerva  bunul in cauza pentru o perioada desemnata de zile,  avansul se plateste in contul escrow ; astfel toate partile implicate beneficiaza de comfort tranzactional - vanzatorul poate pierde avansul daca bunul nu este conform descrierilor, iar cumparatorul poate pierde fondurile in caz de neprezentare.

Imobilizari -  in anumite tranzactii,  dar in special in tranzactiile de vanzare - cumparare a unor companii , vanzatorul  nu se multumeste cu prezentarea unui extras de cont pentru confirmarea disponibilitatilor banesti ci doreste imobilizarea totala a fondurilor pana la finalizarea negocierilor.DESPRE NOI
CUM FUNCTIONEAZA
CONTURI ESCROW
CONTACT